2016Nr. 03 / 2016

POMPA DE INJECTIE DELPHI

Sistemul de injectie common rail ce echipeaza VW Polo BlueMotion include cea mai recenta evoluttie a tehnologiei injectoarelor common rail diesel cu solenoid ce functioneaza cu pompa de combustibil DFP6 Delphi. Aceasta combinatie obtine doar 87 g / km de emisii de CO2.

Producatorii de autovehicule, reduc cilindreea motoarelor pentru a putea satisface cerintele stricte de emisii CO2. Noul motor diesel Volkswagen in 3 cilindri cu injectie common rail ofera posibilitatea tehnologiei Delphi sa demonstreze dezvoltarea tehnologiei sistemului de injecție pe bază de solenoid.

Evolutia pompelor DFP Delphi

Noul sistem common rail asigura un control imbunatatit al livrarii de combustibil, o capacitate extinsa de injectie multipla, o atomizare sporita si un amestec de aer inbunatatit. Sistemul de injectie ce echipeaza VW Polo BlueMotion poate furniza pană la sase cicluri de injecție pe ciclu de ardere

Pe langa combustia optimizata, eficienta injectarii sistemului este imbunatatita prin reducerea pierderilor parazitare, prin reducerea masei componentelor, prin consum de energie imbunatatit si performante hidraulice inalte. Delphi spune că sistemul de injectie va fi adaptat viitoarelor motoare cu cilindree redusa, pentru o gama variata de modele.

Arborele de intrare  este antrenat de arborele cotit al motorului prin intermediul unei fulii. Pentru a creste randamentul pompei, prin reducerea frecarilor, s-a utilizat un singur piston actionat de un tachet cu rola  si o cama cu doi lobi. Astfel, la fiecare rotatie a arborelui de intrare, pistonul  efectueaza doua curse de comprimare a combustibilului.
Comparativ cu versiunile precedente, acesta integreaza supapa de control a debitului , supapa de admisie  si supapa de evacuare .

Pompa de injectie DFP6

(continuarea in nr. 03 / 2016 al Revistei AutoTehnica)

Articole asemanatoare

Back to top button