EditorialeNr. 07 / 2015

Tara lu’ Feisbuc – editorial Iulie 2015

 

In anul 2004, un baiat, pe numele lui Mark Zuckerberg, a creat o platforma de socializare numita Facebook. Intre timp, aceasta platforma a crescut, devenind cea mai populata platforma de gen, devansand rivalele sale Hi5 sau LinkedIn.

Si ce e cu asta, veti spune. Ce legatura are asta cu noi? Pai cum ce legatura este ? Daca Facebook nu ar fi existat, noi nu am fi stiut ca Romania are Presedinte sau Prim Ministru.

In Noiembrie, majoritatea celor care s-au dus la vot, a decis ca cel dintai roman sa fie un neamt. Si asa a fost. Toate bune si frumoase, numai ca cei care l-au votat (chiar si ceilalti), au avut o pretentie absurda: ca Presedintele sa si faca ceva sau daca nu face, macar sa spuna cate ceva din cand in cand.

Numai ca Presedintele nostru tace de nu se mai opreste. Aflam de existenta lui din faptul ca din cand in cand mai posteaza cate ceva pe Facebook … de unde deducem ca mai exista. Zilele trecute ma gandeam ca, daca as fi un istoric din viitor si as vrea sa scriu o carte despre perioada Johannis-ista si as cauta in presa vremii, ce as gasi ? In primul rand as afla ca este casatorit cu o femeie pe nume Carmen.

In rest ? Sa presupunem ca as vrea sa aflu informatii despre intalnirea cu Regele Spaniei.  O simpla cautare in presa si gasesc doar titluri gen “Carmen Iohannis a eclipsat-o pe Regina Spaniei, Letizia” sau  “Carmen Iohannis, rochie minunat? la întâlnirea cu românii din diaspora” …

As vrea sa aflu despre intalnirea cu Presedintele Portugaliei. Citesc presa : “Carmen Iohannis, tinuta impecabila la primirea presedintelui Portugaliei la Palatul Cotroceni” sau “Carmen Iohannis, aparitie ravasitoare la ceremonia de primire a Presedintelui Portugaliei” (iar acestea sunt titluri de pe site-urile ProTV si RealitateaTV)

Al naibii sa fiu daca ma intereseaza cum arata Prima Doamna ! Dar ma doare faptul ca Presedintele a respins scaderea TVA … Ma doare in pix de postarile de pe Facebook ale Presedintelui dar ma doare ca “Intaiul Ales al neamului” nu face nimic pentru promovarea intereselor REALE ale Romaniei …

Un soldat american beat omoara un om cu masina si este lasat liber beneficiind de imunitatea de zei a militarilor de ocupatie. Presedintele tace si nu comenteaza.

Oameni sunt “retinuti preventiv” pe baza unor “suspiciuni rezonabile” (in traducere libera “asa vrea muschii mei”), iar apoi sunt declarati nevinovati de instanta iar statul roman le plateste milioane de euro despagubiri (evident din buzunarele noastre, ale platitorilor de taxe). Presedintele tace.

Mii de firme se inchid, sufocate de taxe si impozite, iar zeci de mii de oameni raman pe drumuri. Presedintele tace …

De fapt are o preocupare. Conform informatiilor din presa, prima decizie majora a Presedintelui a fost sa reamenajeze etajul Vilei Lac 3 cu 1,2 milioane de EURO (evident tot din banii nostri) ca sa isi amenajeze un dormitor de 500 mp

Sincer, personal m-am saturat de aroganta lui …

Dar ce face Primul Ministru ? Pai atunci cand nu plagiaza sau nu minte, pleaca. Sau sta la TV.

Pe cat de putin il vedem pe Intaiul Ales, pe atat de mult il vedem pe Intaiul Numit. Spre deosebire de Cel Tacut, Intaiul Vorbete al tarii e peste tot. Pe Facebook, la TV, inaugurand milimetri de autostrada sau dand explicatii la DNA.

Intaiul Vorbete se pricepe la toate. Cum e cate o taiere de mot de basca, hop si el. Cum e rost de ceva capital electoral, hop si el. Minte zi si noapte pe toate canalele mass-media incercand sa ne convina despre cat de bine traim si despre cat de minunata a fost Oranduirea Lui …

Mai baga cate o taxa in pretul benzinei, sub pretextul construirii de drumuri, iar cand dupa 3 ani ii aratam ca nu a aparut nici un centimetru in plus de autostrada, o da din vals in tango arungand vina pe oricine altcineva in afara de el, diriguitorul banilor publici.

Sincer mi-e sila … Mi-e sila de Presedintele Marioneta. Mi-e sila de Vorbetele Mincinos. Mi-e sila de toata sleahta pe care fraierii romani a trimis-o sa ne conduca. Mi-e sila de aroganta Procurorilor Dumnezeu care cred ca pot aresta pe oricine, oricand, fara nici o “dovada temeinica”. Mi-e sila de tutele din mass-media care comenteaza ca niste trepanate “X trebuie sa-si demonstreze nevinovatia” … Pai bai tutelor, nu el trebuie sa-si demonstreze nevinovatia ci Parchetul trebuie sa-I demonstreze vinovatia !

Mi-e sila de tara in care o firma plateste 63% din cifra de afaceri doar taxe si impozite . Mi-e sila de tara in care Guvernatorul Bancii Nationale declara public “ca sa supravietuiesti in Romania, trebuie sa faci evaziune fiscala”. Mi-e sila de tara in care copii mor in spitale din lipsa medicamentelor, in timp ce se aloca 400.000.000 EURO pentru constructia unei singure biserici.

In Romania sunt 18.300 de biserici, 4700 de scoli si 425 de spitale … E normal ?

In Romania toata lumea a auzit de Bianca Dragusanu (o practiciana a sexului cu persoane publice) dar nici 10% nu au auzit de Petrache Poenaru (inventatorul stiloului) .. E normal ?

Ne plangem ca ne pleaca tinerii capabili. Corect. Ce sa faca aici ? De ce sa ramana cineva in Romania ? Fostul Ales ne spunea senin “Cui nu-i place in tara, poate sa plece” … si au plecat… Medici, ingineri, elite in general … Si acum vrem sa ridicam Romania ?

Stam ca prostii si protestam pe Facebook (in cel mai fericit caz). Semnam petitii (anonimi evident) si comentam in fata TV-ului. Asta e tot ce facem. Intre timp, Alesii nostri au dat tara de pomana altora.

In mod normal, o tara este cucerita in urma unui razboi. Noi am dat-o gratis. Hai sa ne gandim ca o armata strana (hai sa zicem “ungurii” ca sa facem pe plac idiotilor nationalisti care cauta galceava cu orice pret) ar vrea sa ocupe o suprafata de 38.500 hectare din teritoriul Patriei. Toata lumea ar lua foc la cur. S-ar lasa cu lupte grele, cu zeci de mii de morti si dintr-o parte si din alta … “E pamantul Sfant al Patriei ! Sa murim pentru el !” … si tot asa.

Dar ce faci daca vine o firma suedeza de mobila (IKEA in cazul nostru) care tocmai a cumparat cele 38.500 ha (unde din intamplare se afla paduri) imprejmuieste suprafata si se apuca sa defriseze … (oricum acel teritoriu, poti spune ca este teritoriu suedez, nu ?)

stema-romaniei

Am dat altora resursele solului si subsolului. Ne-am distrus de bunavoie unitatile strategice. Am vandut de exemplu Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste (singurul de gen din Europa de Est) unor “investitori” care, dupa ce l-au cumparat, in data de 8 Iulie 2015 au inceput DINAMITAREA LUI …

Pai asta nu e TRADARE ? Zgandaram ca niste retarzi marele vecin de la est, poate-poate o porni un razboi si impotriva noastra ca sa vedem daca merita sau nu sa fim in NATO … Sugem organul unui Licurici mai Mare (dupa cum spunea fostul Presedinte) pentru ce ?

Soldatii nostri au dreptul sa moara pentru cauzele lor din Iraq si Afganistan dar au nevoie de viza daca vor sa le viziteze tara. Soldatii lor pot sa omoare cetateni romani nevinovati, pe teritoriul Romaniei, fara sa li se intample absolut nimic, dar noi nu avem dreptul sa stam mai mult de 6 luni in tara lor fara viza …

Asta e tara pentru care vor alesii sa traim ? Pentru tara asta muncesc eu si platesc taxe ? Pentru tara asta imi educ eu copilul ? Cum pot eu sa-mi privesc fiica in ochi si sa ii spun “Iubeste-ti tara”, cand ea o sa ma intrebe “Dar ce e tara asta ?” … Iar eu nu o sa stiu ce sa ii raspund. Pentru ca daca ii arat un camp cu grane este terenul unui iordanian, daca ii arat un munte impadurit (deocamdata)  – este proprietatea unui austriac sau suedez si tot asa … Ce a mai ramas din tara asta ?

Raspuns … multe profile de Facebook, unde se manifesta Presedintele, Primul Sinistru, Parlamentarii si … in general unde ne ducem noi viata sociala …

Fuck Romania , Traiasca Facebook !

Articole asemanatoare

Back to top button