2023EditorialeNr. 03 / 2023

Statul Sclavagist Modern

Editorial Martie 2023

Nu știu câți realizați, dar firma Dumneavoastră mai are un acționar, care se numește Statul Român. Dar spre deosebire de un acționar obișnuit, acest acționar nu investește nimic în companie, nu are nicio răspundere și își ia partea lui, chiar dacă firma e pe pierdere.
În plus, precum cămătarii, dacă nu îi dai ”partea” în fiecare lună, te execută silit sau și mai rău, te poate chiar băga la închisoare !
Poate că ați conștientizat asta, dar ați analizat vreodată cât ia din banii Dumneavoastră acest Stat ?
Haideți să facem un experiment, pe principiul unei probleme de matematică de clasa a 5-a: să presupunem că facturați manoperă într-o lună, suma de 10.000 RON, iar mecanicului îi dați un salariu de 5000 RON/net (pentru că sunteți un șef bun și vreți ca oameni să fie mulțumiți). Întrebare: Câți bani vă rămân Dumneavoastră din acești 10.000 ?
Unui salariul net de 5000 RON îi corespunde un salariu brut de 8740 RON, suma de 3740 reprezentând taxe și impozite către stat. De asemeni din cei 10.000 trebuie să scădem 1596,64care pleaca tot la stat sub formă de TVA. Dacă sunteți microîntreprindere, mai scădem 1% (din suma fără TVA), adica impozitul pe cifra de afaceri , adică 84,03 RON.
Și dacă facem calculele , avem: Ați incasat 10.000, din care 5000 pleacă la angajat și 5420.67 pleacă la stat … Adică … Mai veniți de acasa cu 420,67 RON !
Deci, în timp de Dumneavoastră veniți de acasa cu 420 lei, ”Asociatul” și-a luat deja partea lui de 5420,67 ! Dar stai că nu e doar atat ! Să presupunem că salariatul, va cumpăra diverse produse din acei bani pe care îi primește ca și salariu … Păi toate acele produse conțin TVA , care va pleca tot la ”Asociat”.. firmele de la care va cumpăra au la rândul lor salariați, iar din fiecare leu pe care îl plătește undeva, ”Asociatul” Dumneavoastră își va luam ai mult de jumătate.
Ca să simplificăm, să presupunem că din toți cei 5000 RON, va cumpăra un serviciu de la o firma, care are un angajat, care va primi 2500 lei pentru acel serviciu. Și în acel caz, din cei 5000 lei primiți, angajatul va primi 2500, iar statul va primi 2710,33 RON !
Dacă adunăm cele 2 situații… Din cei 10.000 lei initial, la al doilea angajat au ramas 2500 lei, Statul ”și-a tras” 8131 RON iar cei 2 Antreprenori au venit de acasa cu 631 RON !
Deci, din acest exercițiu simplu se vede cât ia ”asociatul” Dumneavoastră din munca pe care Dumneavoastră o prestați și din riscurile pe care vi le asumați.
Și ca să o dăm pe ”teleshopping” : Dar asta nu e tot !
Pentru a-și mai trage niște bani din munca ta, statul a mai inventat și ”Instituțiile de Autorizare și Reglementare”, cărora trebuie să le mai platesti periodic niște taxe, precum: Registrul Auto Român (R.A.R), Biroul Român de Metrologie Legală (B.R.M.L.), Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (I.S.C.I.R.), Garda de Mediu, etc …
Apoi au aparut ”taxele locale” … Apoi au aparut ”impozitul pe clădire”, ”impozitul pe masina”, etc
Ce rol au toate acestea ? Ca ”Asociatul” tău să se asigure că va lua cât mai mulți bani de pe spinarea ta, bani pe care să îi cheltuie cum are el chef, când are el chef și pe ce are el chef, fără să îi pese de tine, cel care îl ajuti să facă acei bani.
Iar ca să te subjuge și mai tare, a inventat ”evaziunea fiscală”, adică pedepsirea aspră a celor care nu își platesc birurile.
Și să dăm un exemplu (din viața reală): Guvernul României mi-a comandat 1800 de manuale, personalizate, pe care să scrie ”Oferit din partea Guvernului României”, dar pe care nu mi le-a platit nici în ziua de azi.
Pentru a le realiza, a trebuit plătit copyright, au trebuit plătiți traducători, DTP-iști, tipografie, firma de curierat care să le livreze, etc. În plus, facturile emise au avut în ele TVA, care a trebuit și el plătit.
La sfârșitul anului, statul a venit și mi-a cerut, taxe și impozite pentru marfa pe care tot el, NU MI-A PLĂTIT-O (impozite pe salarii, TVA, impozit pe cifra de afaceri, etc). Am incercat să îi explic că nu am de unde plăti, pentru ca tot el, nu mi-a plătit cheltuielile, dar a spus că nu e treaba lui și că dacă nu platesc, voi fi executat silit și mi se va deschide dosar penal pentru evaziune fiscală ! Așa că, m-am împrumutat și am plătit …
La Dumneavoastră nu e la fel ? Nu-i așa că ați plătit TVA-ul la facturile neîncasate de la City sau Euroins ? E fumos când iei o țeapă de 5-700.000 RON, iar după ce ai luat țeapa și ai plătit piesele pentru reparații, salariile muncitorilor, gazele și curentul consumate, taxele și impozitele pentru salarii, etc să vină statul și să spună:
– Cât ai pierdut ? 700.000 ? Perfect ! Mai ai să îmi dai 118.000 !
– Păi de ce ? De unde ?” ”112.000 – TVA și 6000 impozit pe cifra de afaceri !
– Păi nu am de unde ! Nu înțelegi că am pierdut tot ?
– Nu e treaba mea ! Vinde-ți tot ce ai și dă-mi banii !
Cam asta este situația cu acest ”Asociat” al nostru care ne tot proclamă ”Libertatea” și ”Dreptul la proprietate”
Numai ca, din păcate, capitalismul actual de bazeaza pe minciuna si manipularea cetatenilor, iar cea mai grosolana dintre ele o reprezinta „Dreptul la Proprietate”, care este de fapt cea mai mare minciună a societății – așa zis – capitaliste, în care trăim. Desi sună ciudat, dar nici in Capitalism (si nici in Comunism) acest drept NU EXISTA! DREPTUL DE PROPRIETATE asupra unui bun este de fapt DREPTUL DE A PUTEA UTILIZA acel bun, proprietarul real al bunului fiind STATUL. Suna ciudat? Hai sa GÂNDIM putin. Ai o masina pe care ai cumparat-o din banii munciți de tine… Crezi ca este mașina TA?
Daca ai raspuns DA, ai greșit. Tu UTILIZEZI o mașină, pe care ÎȚI DĂ VOIE STATUL sa o utilizezi! Dacă ar fi a ta, de ce ar trebui sa platești CHIRIE statului pentru ea? Esti nedumerit? Cum adica „platești chirie”? Da! Numai că, pentru ca tu sa nu te prinzi, statul ii spune „IMPOZIT”… Stabilești tu valoarea acestei chirii? NU!
Statul stabilește valoarea chiriei (sau taxei de utilizare) pe care o percepe pentru că îți dă voie sa utilizezi acea mașină. Dacă mâine statul decide că valoarea chiriei (impozitului) va fi de 10.000 de Euro pe lună, automat nu mai poți „deține” acel bun…
La fel este în cazul caselor, terenurilor, samd… Tot legat de DREPTUL DE UTILIZARE gândiți-vă că statul poate oricând sa va EXPROPRIEZE, daca i se scoala să facă ceva în locul în care aveti bunul asupra căruia credeți că aveți Drept de Proprietate. Spuneți ”voi fi despăgubit” … Da, dar veți fi despăgubit cu cât va vrea STATUL !
Acelasi lucru se întamplă și în cazul BANILOR. Dacă de exemplu cineva îmi presteaza o activitate și eu vreau să îi dau niște bani în schimb, pentru DREPTUL DE A PRIMI ACEI BANI, va trebui să îi plătesc statului 16% (in cazul României) , denumita ”IMPOZIT PE VENIT”.
Ce nu inteleg oamenii este ca acest cuvânt : IMPOZIT, face diferența între PROPRIETATE și DREPT DE FOLOSINȚĂ, sau mai pe scurt între LIBERTATE SI SCLAVAGISM. Pentru că un om care nu deține NIMIC și care trebuie să plătească pentru DREPTUL DE A UTILIZA ORICE, nu este altceva decat un SCLAV.
În concluzie, luati-vă gandul de la faptul că afacerea pe care o aveti, casa în care locuiți, masina cu care circulați sau terenul pe care îl aveți vă aparțin. Afacerea este a statului, Dumneavoastră sunteți doar un sclav obligat să muncească pentru acest stat iar statul vă mai permite din când în când să mai primiți câte ceva din acea afacere, iar casa, masina, terenul aparțin în totalitate statului, Dumneavoastră aveti dreptul de a le utiliza în schimbul unei chirii anuale, denumite ”impozit”, chirie stabilită arbitrar de proprietarul real al bunurilor respective … statul …
Bun venit în neo-sclavagism !

Victor Balaș

Articole asemanatoare

Back to top button