2014EditorialeNr. 10 / 2014

Scrisoare Deschisă Viitorului Președinte al României

Editorial Octombrie 2014

Stimate Domnule Preşedinte,

Deşi în acest moment nu ştiu cum te cheamă, pentru că alegerile încă nu au avut loc, totuşi îmi permit să îţi scriu, complet lipsit de speranţă că vei citi aceste rânduri sau că îţi vă pasă vreun pic de ceea ce îţi scriu.

Mă numesc Victor Balaş şi sunt un biet plătitor de taxe şi impozite al acestei ţări. Sunt unul din cei care îţi plătesc ţie salariul, maşina, benzina, utilităţile, secretară, bodyguarzii, întreţinerea şi în general îţi plătesc ţie toate cheltuielile. Eu sunt unul din cei care îţi plătesc ţie deplasările, mâncarea, hârtia pe care scrii (dacă scrii) sau cerneala pe care o foloseşti atunci când semnezi câte o hârtie cu care îmi schimbi mie viaţa.

Îţi scriu aceste rânduri pentru că am obosit să fiu bătaia de joc a celor care trăiesc din banii mei. Am obosit să mă întâlnesc zilnic cu oameni care îmi povestesc abuzurile la care sunt supuşi de cei din subordinea Dumneavoastră. Am obosit să aud cum confraţii mei de suferinţă (plătitorii de taxe) sunt călcaţi în picioare de Organele Statului şi cum în ţara asta există o diferenţă uriaşă între A AVEA DREPTATE şi A ŢI SE DA DREPTATE.

Îţi scriu, ştiind că nu vei face nimic pentru noi. Ştiu că după ce vei ajunge la Putere, prima ta grijă va fi să răsplăteşti pe cei care te-au sprijinit financiar în campanie. Ştiu că te vei înconjura de pupincurişti şi lingăi, unul mai incompetent decât altul, care ne vor râde în nas toată ziva de pe ecranele televizoarelor.

Ştiu că nu-ţi va păsa de noi, pulimea care stăm cu orele blocaţi în trafic pentru că nu se oboseşte nimeni să facă nişte şosele pe care să circulăm civilizat, în timp ce tu, într-o coloană oficială cu girofare, vei trece în goană peste noi, grăbindu-te să ajungi la „Reşedinţa de Vacanţă”.

Ştiu că nu îţi va păsa de bolnavii de cancer ce se sting cu zile din cauza lipsei banilor, în timp ce vei promulga legi ale Guvernului, prin care sute de milioane de Euro (bani care care ar salva mii de vieţi) vor fi direcţionaţi către Firme de Partid prin aprobarea unor investiţii absolut inutile.

Ştiu că pentru tine părerea noastră nu contează decât odată la 5 ani, atunci când vei veni din nou, cu căciulă întinsă ca să ne ceri votul, iar noi, ca o masă amorfă, trepanată şi hipnotizată o să ţi-I dăm.

Ştim că eşti ca un porumbel, care atunci când eşti jos ne ciuguleşti din palmă, iar când te vei ridica, te vei căca în capul nostru, dar totuşi, milioane dintre noi te vor vota. Şi apoi vor regreta, darIn preajma alegerilor, după ce le vei da câte o găleată şi un fular, vor uita tot ce ai făcut în 5 ani şi te vor ştampila din nou.

Ţinând cont de cele de mai sus şi fiind conştient că părerea mea nu face în ochii Augustei Tale Fiinţe, nici cât 2 cepe degerate, totuşi îmi permit să îţi dau câteva sugestii pe care evident le vei ignora… Dar măcar eu îmi fac datoria.

Domnule Preşedinte, să ştii că Educaţia este un factor foarte important în dezvotarea unei ţări. Un popor bine educat poate că nu va vota aşa cum vor cei care sunt la Putere, dar va ridica această ţară şi nivelul de trăi al locuitorilor ei.

Un popor care va avea ca modele de viaţă un Brâncuşi, un Cioran, un lonescu, un lorga sau un Titulescu, în locul unor modele precum Becali, Bianca Dragusanu, Daniela Crudu, Sexy Brăileanca sau Gută, va fi un popor care va pune ţara asta acolo unde merită în conştiinţa universală.

Domnule Preşedinte, să ştii că mobilitatea este un factor de dezvoltare al unei ţări. Oamenii trebuie să ajungă repede şi în siguranţă dintr¬un loc în altul, pentru că viaţa o cere. Este inuman să faci cu maşina de la Satu Mare la Bucureşti, la fel de mult cât faci de la Satu Mare la Munchen!

Zeci de mii de vieţi pierdute pe şoselele patriei ar fi fost salvate, dacă ar fi existat nişte drum uri normale. Oamenii nu mor „din cauza vitezei mari” — aşa cum repetă obsesiv tutele de la TV, ci din cauză că sunt obligaţi să circule cu viteză mică o perioadă mai mare de timp, din cauza stării drumurilor.

Atunci când trebuie să ajungi de la Bucureşti la Baia Mare şi stai 3 ore blocat pe Dealul Negru şi Valea Oltului, în spatele unei coloane de camioane care se deplasează cu 5 km/h şi nu ai posibilitatea să depăşeşti, eşti tentat să riști …. Și atunci …

Domnule Preşedinte, fiecare ţară are valorile şi elitele ei. Medicii, Inginerii, Profesorii bine pregătiţi sunt oameni care ridică o ţară şi trebuie respectaţi. Ştiu că nu îţi pasă că medicii emigrează pe capete de foame, în timp ce mii de oameni mor cu zile din cauza lipsei de asistenţă medicală. Ştiu că nu îţi pasă că ingineri bine pregătiţi pleacă să lucreze pentru firme din afara ţării şi că în general 90% din tinerii cu pregătire superioară se gândesc să plece.

Ştiu că îţi doreşti ca să ai o ţară de analfabeţi, bigoţi, uşor de manipulat, pe care să îi foloseşti atunci când ai nevoie de voturi, dar ei nu îţi aduc plus valoare în ţară! Poate că nu îţi pasă, dar hai să îţi spun un pont: cu cât e ţara mai bogată, cu atât ai mai mult de FURAT!!!

Îmbogăţeşte ţară şi o să poţi fura mai mult!!! 0 să ai de unde! Construieşte autostrăzi! E mult de furat acolo şi nu prea se cunoaşte… Fură 1.000.000 EUR/km şi construieşte 1500 km! Vezi cât ai de furat???

Construieşte şi modernizează spitale! Poţi fura din construcţie, din achiziţia de echipamente…

Plăteşte bine medicii! Un medic fericit te va lăuda clienţilor lui şi îţi vei atrage voturi! Plăteşte bine profesorii! Un profesor bine pregătit şi plătit corespunzător va forma generaţii de oameni care te vor vota!

Eu te las să furi, cu singura condiţie să faci ceva şi pentru ţara asta…

De 25 de ani însă, predecesorii tăi s-au înconjurat doar de oameni care doar au furat fără a face nimic în schimb. Şi asta mă enervează

În concluzie, Domnule Preşedinte eu deşi te plătesc pe tine şi toată camarilla din jurul tău, nu o să te respect atât timp cât îmi vei demonstra că interesele tale personale sunt mai presus de interesele ţării ăsteia (cât a mai rămas din ea). Nu o să te respect atât timp cât o să te văd mai des la TV înconjurat de interlopi decât o să te văd în compania Şefilor de Stat sau Guvern ai lumii. Nu o să te respect atât timp cât vei profera atacuri la adresa adversarilor politici, în loc să cauţi soluţii de mediere, pentru că tu eşti Preşedinte al ROMÂNIEI nu doar a 5.000.000 de oameni care te-au votat. De fapt… nu cred că o să te respect vreodată!

Fără stimă (deocamdată)

Victor Balaş

Articole asemanatoare

Back to top button