2021Nr. 06 / 2021

Injectia electronica de benzina

Cantitatea de aer aspirată de motor este funcţie de deschiderea clapetei de acceleraţie şi de regimul de rotaţie al motorului.Aceste cantităţi sunt greu de ţinut sub control de aceea cantitatea de benzină va fi aceea care se va ajusta funcţie de cantitatea de aer.

PRINCIPIU DE FUNCŢIONARE A INJECŢIEI ELECTRONICE
Calculatorul electronic este cel care calculează necesarul de benzină ce trebuie injectată. Pentru a realiza acest lucru, calculatorul trebuie să:
-Cunoască cantitatea de aer admis. El dispune de informaţii asupra presiunii sau debitului de aer din colectorul de admisie şi asuprea vitezei de rotaţie a motorului;

-Închidă sau să deschidă « robinetul » de benzină. Ele dispun de fapt de injectoare pe care le va comanda (deschide ) timpul necesar trecerii unei anumite cantităţi de benzină (timp de injecţie ). Această cantitate de carburant este iniţial calculată şi poate fi ajustată în funcţie de diferiţi parametrii cum ar fi: temperatura aerului şi a apei din motor, poziţia exactă a clapetei de acceleraţie. Majoritatea informaţiilor primite de calculator vor servi şi la calculul parametrilor de aprindere.

(continuarea in nr. 06/2021 al revistei AutoTehnica)

Articole asemanatoare

Back to top button