Newsletter

Componente de frână noi de la ZF Aftermarket:

Durabile, inovatoare și ușor de utilizat

  • Plăcuțele de frână pentru vehicule electrice TRW Electric Blue acum fără cupru
  • Noile furtunuri de frână TRW – mai ușor de instalat și o senzație de frânare mai bună pentru șofer
  • O piesă mică cu efect mare: Un nou tip de clemă de abataj joasă cu revenire activă pentru mai puțină abraziune a frânei

ZF Aftermarket lansează trei produse TRW noi sau revizuite pentru repararea frânelor, sprijinind astfel unul dintre cele mai importante domenii de activitate din cadrul atelierelor independente. Printre acestea se numără o versiune nouă, fără cupru, a plăcuțelor de frână TRW Electric Blue, care sunt special concepute pentru vehiculele electrice. În plus, două produse noi arată că se pot face progrese semnificative prin dezvoltare meticuloasă și prin valorificarea puterii echipamentelor originale ZF: noul design al furtunurilor de frână și clema cu abataj redus cu revenire activă a arcului.
Frânele vehiculelor electrice cu baterii impun cerințe speciale pentru plăcuțele de frână. Acestea trebuie să funcționeze cât mai silențios posibil, să genereze puțină abraziune și trebuie să aibă în continuare performanțe depline de frecare chiar și după o perioadă lungă de neutilizare. Aceste cerințe au fost îndeplinite de plăcuțele de frână TRW Electric Blue, special concepute pentru vehiculele electrice, încă de la debutul său în 2018.

Acum, experții în frânare de la TRW i-au îmbunătățit și mai mult performanța cu revizuiri și proprietăți noi. Aceasta include, de exemplu, renunțarea la cupru în compoziția plăcuțelor. Deși conținutul de cupru a fost limitat timp de mulți ani de specificațiile dictate de reglementările ECE-R90, ZF Aftermarket a reușit acum să renunțe complet la acest metal greu. În plus, plăcuțele de frână TRW sunt compuse în medie din 13% materiale reciclate și nu conțin solvenți organici. Împreună cu reducerea suplimentară a abraziunii – prima generație de Electric Blue producea deja cu 45 la sută mai puțin praf de frână decât plăcuțele de fricțiune convenționale – produsele TRW optimizate reduc semnificativ emisiile de poluanți în mediul înconjurător.

În plus, ZF utilizează numai electricitate obținută din energie eoliană și solară în procesul de producție la fabrica sa din Spania, unde sunt produse plăcuțele de frână TRW Electric Blue, ceea ce reduce emisiile de CO2 cu 14.600 de tone pe an. În plus, în trimestrul 1, 2023, ca parte a relansării Electric Blue, toate pungile de polietilenă folosite la ambalare vor fi înlocuite cu pungi organice în primul trimestru al anului 2023, economisind peste nouă tone de plastic pe an.

Dar nu numai în ceea ce privește protecția mediului, experții în frânare au dezvoltat în continuare gama de produse Electric Blue. Comportamentul NVH (Noise, Vibration and Harshness), adică confortul la condus, a fost, de asemenea, îmbunătățit. Noua generație de plăcuțe de frână TRW Electric Blue poate fi recunoscută după noul lor design. De acum încolo, peste 60 de versiuni sunt disponibile pentru multe vehicule electrice și hibride plug-in actuale.

Furtunuri de frână TRW noi, mai ușor de instalat
Ca o altă inovație, ZF Aftermarket și-a reproiectat complet gama de furtunuri de frână TRW. Un elastomer îmbunătățit a făcut posibilă reducerea diametrului exterior de la 10,2 la 9,0 milimetri. Acest lucru reduce greutatea cu până la 15 procente, a făcut ca furtunurile să fie cu 13 procente mai elastice și, ca urmare, sunt mai ușor de instalat. Materialul furtunului, cu stratul său intermediar din cauciuc etilen-propilen-dien (EPDM), este mai rezistent la lichidul de frână și la temperaturi ridicate, îmbunătățind astfel siguranța și durabilitatea componentelor. În plus, construcția mai stabilă are ca rezultat o creștere mai mică a volumului sub presiune. Astfel, șoferul beneficiază de un răspuns mai rapid al frânei și, prin urmare, de o distanță de frânare mai scurtă. Senzația la nivelul pedalei este, de asemenea, mai precisă.

Pentru ca atelierele să poată comanda, utiliza și monta mai ușor noile componente, ZF Aftermarket va folosi de acum înainte aceleași numere de piese ca și pentru componentele predecesoare respective. De asemenea, toate piesele de montare și garniturile rămân neschimbate. Cu aproximativ 1.400 de referințe, ZF Aftermarket oferă o acoperire cuprinzătoare a pieței.

Și, în cele din urmă, în conformitate cu gândirea ecologică a ZF, ambalajul a fost modificat, fiind acum format în proporție de 60% din materiale reciclate, evitându-se astfel utilizarea a 4,9 tone de plastic pe an.

Un rol mic, un efect mare: Noua clemă de fixare TRW Clip

Sub marca TRW, un produs deja în producție pentru echipamente originale este adăugat la portofoliul aftermarket în primul trimestru al anului 2023: clema de fixare joasă cu revenire activă a arcului. Acesta este un resort cu formă specială care se prinde între etrierul de frână și plăcuța de frână. Astfel de cleme sunt folosite în primul rând pentru a asigura poziționarea corectă a plăcuței, dar inovația de produs TRW sprijină, de asemenea, funcția de revenire a pistonului de frână, asigurându-se că plăcuța de frână nu se sprijină pe disc în timpul conducerii. Astfel, se evită abraziunea inutilă și se reduc emisiile de praf fin și consumul de combustibil. În același timp, acest lucru mărește proporția de energie cinetică care poate fi recuperată în mașinile electrice prin recuperare. Și, nu în ultimul rând, lipsa fricțiunii continue între plăcuța de frână și disc previne, de asemenea, zgomotul.

Markus Wittig, șeful Liniei de afaceri pentru piața secundară a autoturismelor, subliniază: „Protecția mediului și inovarea sunt adânc ancorate în ADN-ul ZF Aftermarket. Extinderile actuale ale portofoliului nostru arată modul în care implementăm în mod consecvent aceste două obiective corporative în dezvoltarea produselor. Acest lucru este deosebit de important pentru produsele de frânare, deoarece acest domeniu va fi, de asemenea, unul dintre principalele motoare de vânzări pentru clienții noștri în era electromobilității. Cu produsele mărcii TRW, acoperim complet parcul auto european și suntem, de asemenea, în fruntea progresului tehnic.”

Back to top button